Een strafbeschikking advocaat heeft wel degelijk nut

Wanneer de envelop van de Officier van Justitie op de mat valt kijk je al niet meer op. Je ontvangt een strafbeschikking, maar deze had je waarschijnlijk al verwacht. Je bent namelijk gepakt op het begaan van een klein misdrijf, zoals een verkeersovertreding of een kleine diefstal. De strafbeschikking is een straf van de Officier van Justitie voor deze kleine overtreding. Soms wordt de straf in je brief al uitgelegd en soms moet je voorkomen bij de Officier van Justitie op een tom-zitting. Weinig reden dus om een advocaat in te schakelen, of niet? Bij https://www.strafbeschikking-advocaat.nl/ denken ze hier wel anders over.

Wat kan een strafbeschikking advocaat voor je doen?

Een strafbeschikking advocaat is gespecialiseerd in dit soort kleine overtredingen. Wat veel mensen niet weten is dat er naast een boete, taakstraf of rij-ontzegging vaak ook een aantekening op je strafblad wordt opgelegd. Vooral dit laatste punt moet je niet onderschatten, omdat dit je in de toekomst in problemen kan brengen. Een strafbeschikking advocaat kan jouw zaak bekijken, kan bepalen of de straf die is opgelegd terecht is en kan eventueel in verzet gaan. Het is namelijk zo dat aan een strafbeschikking geen rechter te pas komt, terwijl jouw toekomst wel op het spel staat.

Eventuele uitkomsten

Natuurlijk kan het altijd zo zijn dat de advocaat aangeeft niets te kunnen doen. In dat geval ben je niets slechter af dan voorheen. Het is ook mogelijk dat de advocaat uit ervaring denkt dat de straf die je hebt gekregen te hoog is. Deze zal dan in bezwaar gaan en eisen dat jouw zaak toch voor de rechter komt. Deze rechter kan maar zo bepalen dat jouw straf inderdaad onterecht is, waardoor deze wordt verlicht of waardoor je heel misschien wordt vrijgesproken. Een strafzitting advocaat inschakelen kan dus soms echt een groot verschil maken.